sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Lämpimiä ajatuksia

Esikko sai blogiarvontavoittonsa viime viikolla. Minulla ei ole siitä kuvaa, mutta Esikolla on.


Tällainen vaihtopaketti lähti Äiti-puffalle Lämmin Ajatus-vaihdossa. Paketissa piti olla vähintään 100 g lankaa, ja valitsin Garnstudion Alpacan ihkun pinkkinä. Täydensin paketin lankaosastoa keväällä koolaamallani hempeän vaaleanpunaisella Woolilla. Suklaata suklaan ystävälle, tietysti. Laitoin myös Kainuun uuden maakuntasukkaohjeen, joita oli yhdessä kaupassa jaossa ihan valmiiksi kopioituna. Olin onnellinen saadessani sukkaohjeen itsellenikin. Onnistuin nimittäin itse käyttämään sitä Kainuun Sanomia leivinuunin sytykkeenä, jossa ohje oli... Jouluinen itsetehty sydänkoristemalli on kirjasta "201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin" (on siinä kirjalla nimi, joka on vaikea muistaa!). Lämmintä ajatusta edustavat sekä sukkaohje että kool-Wool.

Sukkien tekniset tiedot:

Malli: Idan sukat - blogin nimeä en muista millään :-(

Lanka ja menekki: fuksianpunainen Gjestal Maija, 76 g

Puikot: 2,5 mm (tai 3,0 mm, en muista enää!) pyöröt, magic loop 2-in-1

Koko: noin 37, toivottavasti

Kenelle: Äiti-Puffalle

Muuta: Sukissa oli muistaakseni vain 48 s, sillä minulla on kai sitten löysä käsiala ja sukkien saajalla useamman numeron pienempi jalka kuin minulla. Mallineule oli helppo, kantapäästä tuli ranskalainen. Silmukoin kärjet kiinni, kokeeksi.

Ja vielä sydänkoristeesta samat:

Malli: Sydän kirjasta "201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin"

Lanka ja menekki: punainen Novita Tennessee 5 g

Koukku: 3,5 mm

Kenelle: Äiti-Puffalle

Muuta: Homma oli aikamoista nypertämistä ja ihmettelyä. Ohjeen kaavio oli ok, mutta soisin virkkausohjeiden olevan sellaisia, ettei lankaa tarvitsisi katkoa kesken työn useammin kuin kerran. Unohdin kiristää toisen spiraalin kunnolla kiinni, ja sydän näyttää nyt siltä kuin se iskisi silmää.

---

Tulossa: joululahjapipo velimiehelle. En saa päätettyä, onko se liian pieni vai eikö ole.

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Ihana paketti! Noi sukat näyttää makeilta!