torstai 27. marraskuuta 2008

Miksi

No niin, seuraa läjä tyhmiä kysymyksiä. Kuherruskuukauteni uuden blogin kanssa alkaa selvästi olla ohi.

Miksi osa kuvistani aukeaa suuremmiksi ja osa ei? Siinä ei tunnu olevan mitään johdonmukaisuutta. Haluan, että ne aukeavat suuremmiksi klikkaamalla, mutta en tiedä, mitä minun pitäisi tehdä, että ne toimisivat niin. Kävin raplaamassa blogini Picasa-albumiakin, jossa siis kuvat ovat (tai nuo Avast-villatakkikuvat on tuotu ehkä toisaalta, en muista enää). Suurin osa kuvista pitäisi olla blogini Picasa-albumissa. Täytyy ehkä uudelleen liittää kuvia tai jotain. Vai mikä tuohon auttaisi?

En myöskään ymmärrä, miksi rivinvaihtoni eivät satu minulle mieliksi blogin ulkoasuun. Joskus kappaleiden välissä on ihan liikaa tilaa ja joskus liian vähän, vaikka editointitilassa kaikki näyttäisi olevan kunnossa.

Lisäksi kuvien saaminen oikeille paikoilleen on täällä tuskallisen työlästä: ne tulevat aina tekstin yläpuolelle. Mrr.

Ja vielä yksi kysymys, joka ei liity blogin lastentauteihin: Suositelkaa kerijälaitetta ja ostopaikkaa. Täältä ei taida saada niitä kaupan hyllyltä, joten nettitilailuksi menee.

Käsitöistä: Tilattu karvahirviöhuivi Teddystä alkaa nähdä päivänvalon. Tavoitteena on antaa se tilaajalle lauantaina. Elämässä täytyy olla tavoitteita...

9 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Minä tilasin oman kerijälaitteen Kauhavan kangasaitasta. Ja hyvin on toiminut vuoden päivät. :)

Maddaleena kirjoitti...

Kysy ompelukonekaupasta. Kauppakadulla City-marketin vastapäätä on yksi ja Kassakujalla toinen. Saattaa olla vaikka varastossa.

eva kirjoitti...

Minä olen painiskellut bloggerissa ihan samojen asioiden kanssa. Kerran muokkasin ja muokkasin moneen kertaan, laitoin entteriä ja sitten vielä enemmän entteriä mut ei, tekstit tuli kaikki yhteen pötköön. :( Ja tuttu myös tuo kuvaongelma, ja välillä, vaikka aina pienennän kuvat samaan kokoon, niin osasta leikkautuukin reuna pois blogissa. Pienennä sit kuvia taas lisää ja lataa ne uudelleen... argh.
Kerijälaite olis kyllä hyvä, niin monet langat myydään vyyhdeillä...

Esikko kirjoitti...

Paketti tuli perille. Kiitos ihanasta palkinnosta!

Villasukka kirjoitti...

Joku joskus jossain (tarkkaan muistettu vai mitä?) väitti (en ole tutkinut pitääkö paikkansa), että tuo kuvien klikkautuvuus riippuu selaimesta jolla bloggaus kirjoitetaan? Toisaalta minä kirjoitan aina IE:llä ja silti välillä ei toimi, joten en usko.

Itse olen korjaillut rivivälejä html-tilassa (siinä kirjoitus"ruudun" oikeassa yläreunassa) poistamalla kaikki < div > ja < / div > merkinnät. Tuo tuntuu tekevän riviväleistä tosi pieniä.

Lataan kuvat aina ensimmäiseksi ja sitten vasta kirjoitan sopiviin väleihin. Jos kuvia pitää järjestellä, raahaan hiirellä. Tosin juuri silloin pitää tarkistaa nuo < div > merkinnät....

Outi kirjoitti...

Minä valitsen Picasassa kaikki kuvat kerralla ja käytän nappia Blog this. Sitten kun kuvat on blogissa lisäilen tekstit väliin. Jos latailen kuvia yksi kerrallaan, niin se kuva jonka haluan blogiin viimeiseksi, niin sen lataan ensimmäisenä. Noiden rivivälien kanssa on minullakin ongelmia.

kio kirjoitti...

jos kirjoitan firefoxissa, siellä rivit ja enterin painaminen rivien välissä toimii, mutta internet explorerissa ei. Kuvat pitää tosiaan laittaa ensin ja sitten kirjoittaa tekstiä. Jos ensimmäisen kuvan eteen laittaa kursorin ja painaa enteriä sekin siirtyy riviä alemmaksi eli siihen tilaan voi kans kirjoittaa, eikä tarvii kuvan aina olla ensimmäisenä

lentokala kirjoitti...

Riviväliongelmat johtuvat just noista "diveistä" eli html-tilassa pitää poistaa kaikki divit. Niitä jostakin syystä pukkaa sinne väleihin, ja tulee ihan kumman näköistä muotoilua... mutta kun ne poistaa, niin teksti on ok.

Villasukka kirjoitti...

Unohtui - jos riviväli ei meinaa tulla ollenkaan, enter ja shift yhtäaikaa auttaa.