keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Palautus maan pinnalle

Minun ensikosketukseni huovuttamiseen on noin vuodelta 1992, jolloin vahingossa huovutin Marimekon villaisen puolihameen minimittoihin. Huopanen-langasta tein toissa kesänä saunahatun, joka jäi nyppyiseksi. Lett-lopi-lanka huopui nätisti, mutta pesukone oli kauhean karvainen huovutuksen jälkeen. Samoin teki eräs vuosikerta-Dalegarn (pesukoneen karvaisuutta myöten). Oikeastaan punamustat lapaset olivat ensimmäinen joka suhteessa onnistunut huovutus, ja siitä huumaantuneena halusin tehdä lisää huovutettuja lapasia.Esikoinenkin tahtoi huovutetut lapaset, mutta hahtuvaa ei enää ollut tarpeeksi. Ostin lankakaupasta huopuvaa lankaa (M&K Tuva) ja tekaisin hyväksi havaitulla ohjeella lapaset hänellekin. Mutta huovutustulos oli pettymys. Lapaset huopuivat liikaa, ja pinta on kyllä tiivis, mutta froteemaisen nyppyinen. Sain tehdä hiki hatussa töitä, että sain tiukaksi palloksi muuttuneet lapaset sopimaan omiin käsiini ennen kuin laitoin ne kuivumaan. Aamulla ne olivat kuivuneet ja samalla kutistuneet hieman, joten koosta tuli yllättäen esikoiselle juuri sopiva.

Tekniset tiedot:

Malli: edelleen Tellun vanutetut lapaset

Lanka: M&K Tuva, melkein 100 g

Puikot: 6 mm sukkapuikot (langan suosituspuikot)

Kenelle: esikoiselle

Muuta: Huovutin nämä kylpypyyhkeen kanssa 40 asteen kirjopesussa, linkous 800 kierr/min, mukana hieman pyykinpesuainetta. Pinta on tiivis, mutta kauttaaltaan nyppyinen. Kalliiksikin nämä tulivat hahtuvalapasiin verrattuna. Esikoinen kuitenkin tykkää tumpuistaan, joten neulojan ininät lienevät silloin turhia?

Takaiskusta huolimatta kokeilut huovutuksen ihmemaassa jatkuvat...

Sain tunnustuksenkin, mutta palaan asiaan myöhemmin. Joudun hoitamaan esikoista normaalia enemmän, sillä tämä loukkasi kätensä jääkiekkoharkoissa ja minun on pidettävä huoli siitä, että käsi saa varmasti kaiken asiaankuuluvan hoidon. Ikävä juttu, mutta poika ei pääse jäälle ainakaan 2-3 viikkoon.

2 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Minullakin on huovuttamiseen (siis pesukoneella) ristiriitainen suhtautuminen johtuen siitä, että lopputulos on aina sattumanvarainen. Onneksi joskus aina onnistuu.

Heidi kirjoitti...

Juuri tuon takia minäkin vierastan huovuttamista. Ihailen kyllä muiden upeita lapasia ym. mutta kynnys itse kokeilemiseen on suuri. Karvainen persukone ei kuulosta kivalta :( .