maanantai 17. marraskuuta 2008

Avast-villatakki

Aloitin tämän esikoisen villatakin kesälomamatkalla elokuussa. Homma takkusi ja minulla oli tylsää, vaikka perinteistä hihasyndroomaa ei tällä kertaa esiintynytkään- tein ne nimittäin ensimmäiseksi. Palmikkokaaviot olivat jokseenkin hankalia seurata ja koska en mitenkään voinut käyttää palmikkopuikkoa, sovelsin. Alussa on sössähdys toisen puolen palmikoissa- ne menevät väärin toistensa alle ja päälle, mutta sitä ei kukaan huomaa valmiissa takissa. (Paitsi minä.)

No, pitää kohta joutua ja muu elämäkin häiritsee pahasti bloggaamista, joten tässäpä muistiinpanoja.


Lanka ja menekki: tummansininen Schachenmayr nomotta merino, n. 370 g

Puikot: 3,5 mm

Koko: ohjeen S

Kenelle: esikoiselle

Muuta: Käänsin takin helmapalmikkokaitaleen pystyyn molemmille puolille vetoketjua. Jouduin lopettamaan palmikot vähän rumasti ennen aikojaan, mutta en jaksanut ajatella sulavaa jatkoa ylös asti, vaan lopetin ne kuin seinään, kun raglankavennukset painoivat päälle.Neuletiheyteni sopi riittävällä tarkkuudella ohjeessa annettuun, ja takista tuli sopivasti pienempi kuin ohjeen S-koko. Takki on tässä himpun yli 150-senttisen herrahenkilön päällä. Takki vaati hirveästi ompelemista: hihan sivusaumat ja kaikki mahdolliset käännökset (kaulus, hihansuut, helma, vetoketjukaistaleet). Vetoketjun (pituus 65 cm) ompelin Ullan ohjeilla takkiin käsin. Takista tuli väriä myöten sopiva käyttäjälleen. Lanka on ihanan pehmeää, joustavaa ja luultavasti se venähtää vesipesussa.

Palmikkoja lähemmässä syynissä.


Minä tykkään lopputuloksesta, vaikka silmukoiden poimiminen ja ompeleminen ovat vaiheita, joissa saatan pilata muuten hyvältä näyttäneen neuletyön.

Muutakin asiaa olisi, esim. arvonta, jota ei ole vielä suoritettu, ja messuostoksissa kieriskely. Olkaa kärsivälliset- me tästä lähdemme villatakkimallin kanssa jäähallille. (Blogger tökkii, joten en tiedä, saanko tätä julkaistua...)

2 kommenttia:

eva kirjoitti...

Pitääpä itsekkin joskus kokeilla neuloa hihat ensin... Pahasti tökkii varsinkin sen toisen hihan aloitus. :)
Kaunis takki. :)

upa kirjoitti...

Hieno lopputulos!
Min neulon yleensä kaikkia kappaleita yhtäaikaa. Se tuo mukavaa vaihtelua isompaan työhön.