maanantai 1. joulukuuta 2008

Liian pieni vai ihan sopiva?

Viikonlopun saavutus on pipo, jota ajattelin lahjapakettiin veljelleni.


Esikoinen nöyränä

Malli: Lina-pipo Joko knits-blogista

Lanka ja menekki: Tummansininen Schachenmayr nomotta merino, 46 g

Puikot: 3 mm pyörö ML

Koko: Ihan vähän vaan liian pieni?

Kenelle: Veljelleni joulupakettiin

Muuta: Malli on ihastuttava ja helppo. Tykkäsin. Yläosan kavennukset tein eri tavalla kuin ohjeessa, sillä minulla on sellainen sisäinen inisinööri, joka tahtoo tehdä symmetristä, jos vain mahdollista (tietääkö kukaan tapaa, jolla sellainen nitistetään... lopullisesti?). Olisin voinut ottaa 0,5 mm suuremmat puikot, ja olisi ehkä kannattanutkin. Mallin pitääkin venyä päässä, jotta kuvio aukenee kauniisti. En vain tiedä, mitä veli tykkää piposta, joka tuntuu aika napakalta päähän. Esikoinen ilmoittautui vapaaehtoiseksi pipon adoptoijaksi (on se kiva, kun lapsi arvostaa äidin neulomisia!), jos pipo kiristää lasteni enon päätä liikaa.

2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Mulla on symmetriainsinöörin nujertamisessa tehokkaaksi on osoittautunut itseraidoittuvien lankojen käyttö niin, että en ole välittänyt raitojen järjestyksestä. Siis ihan reippaasti vaan "eriparisukat", ei raitojen kohdistamisia etu- ja takakappaleiden välillä jne. On ainakin hetkellisesti auttanut! :)

makepeace75 kirjoitti...

Samainen pipo löytyy minunkin listaltani, kun vain olisi aikaa. Sisäinen inssi sotkeentuu myös meillä puikkoihin (ja kaikkeen muuhunkin). Raitalangoissa se ei kumma kyllä jaksa vikistä, mutta muuten pitäisi olla symmetriaa ja logiikkaa. :D