sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Vuonna 2008

Mitä tuli tehtyä vuonna 2008 neuloen ja virkaten?

Laskujeni mukaan neuloin sukkia yhteensä 23 paria, joista pois on annettu 15 paria. Grammoja 1475. Olen hyvin hämmästynyt, noinko paljon niitä tuli tehtyä. Pääasiassa sukat ovat olleet perusperusmallia, mutta joitakin pitsijutskiakin muistaakseni tuli neuloskeltua.

Lapasia tein vuoden aikana yhteensä 9 paria, joista pois on annettu 5 paria. 743 grammaa. Suurimman osan lapasista tein huovuttamalla loppuvuodesta.

Pipoja valmistui niin ikään 9, joista taloudesta poistuneita on 7. Esikoisen Mambo ja oma Odessani ovat asuvat täällä edelleen. 643 grammaa.

Huiveja tein vain kuusi, joista 3 on täällä edelleen. 803 g.

Virkkasin 7 Himppu mummun patalappua ja neuloin yhden dominotekniikalla. Grammoja 226. Yksi löytynee kotoa, joten 7 on annettu pois.

Pyllynalunen ja virkattu Et-laukku, yhteensä 404 g. Nämä ovat täällä edelleen.

Virkattuja reikähuiveja Novita Teddystä tein 6 lähinnä tilauksesta. Grammoiksi muutettuna 1400 g. Näistä kaikki ovat onneksi jo maailmalla...

Neulottuja takkeja tein kolme. Kummityttärelle, esikoiselle ja itselleni. Grammoja 1055.

Kesken on oma paksu villatakkini, jossa on lankaa kiinni n. 1300 g, ja Vappu-viltti Seiskaveikasta, jossa on 48 virkattua kuusikulmiota valmiina. Punnitsemaan en ole vaivautunut. Sanotaan vaikka että noin 5 kerää... 750 g?

---

Sukat ovat olleet selvästi mieluisimpia neuloa. Olen myös virkannut kohtuullisen paljon, joskin reikähuivit Teddystä olisin voinut jättää väliin. Onnistunein työni tänä vuonna on esikoisen Avast-takki. Hyvänä kakkosena tulee oma Laminaria-huivini. Vei paljon aikaa osallistua Kainuun sukkakisaan, uuden suunnitteleminen on vaikeaa. Olen myös saanut aikaan 2 kirjoitettua ohjetta, joista toinen on julkaistu. Toisen kohtalo on vielä avoin. Ohje vaatinee vielä isompaa tai pienempää hiekkapaperia viimeistelyyn.

Paljonko ostin lankaa? Rehellisesti sanottuna: en tiedä enkä välitäkään tietää. Tarpeeksi? Liikaa?

Yhteensä olen neulonut tai virkannut 6 kiloa 750 grammaa lankaa. Vuoden loppuun mennessä minulla on vielä mahdollisuus kaunistella lukemaa noin kahdeksaan kiloon, kunhan saisin oman takkini valmiiksi. Siinäpä tavoitetta vuoden kolmelle viimeiselle päivälle.

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Se on aika iso kasa lanka tuo 6,75 kg! Ja jos sen neuloisi yhdeksi pötkyksi, niin kuinkahan pitkä siitä tulisi! ;DDD

Neulerikasta ensi vuottakin!

kio kirjoitti...

kunnioitettava määrä kulutettua lankaa!

Pirena kirjoitti...

Ahistaa kun toiset saavat lankaa kulutettua noinkin isot määrät, mutta minähän olenkin hidas vaikken hämäläinen olekaan.
Tosi komea määrä neuleita on sulla valmistunutkin.

makepeace75 kirjoitti...

Wau, oletpa ollut ahkera! Mukavaa ja lankaisaa uutta vuotta 2009!

Kiki,purkaja kirjoitti...

Hyvää neulevuotta 2009!

Villasukka kirjoitti...

Niinhän se elämä menee, toinen kuolee ja toinen syntyy. Ja kun sinä juhlit pyöreitä (tulen vuoden perässä), niin työkaverini suloinen tyttö juhlii ensimmäistään :)