keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Väriteemavaihto, vielä kerran

Ravelryn suomalaisneulojien Väriteemavaihto on päättynyt, ja jälleen kerran oli oikein mukava vaihto. Salainen kohteeni oli Katiija, joka toivoi paketin itsetehdyksi osuudeksi sormikkaita, ja sellaiset hän sai. Pakettieni teemaväriksi valitsin ruskean. Tavoitteenani oli myös tehdä juttuja omasta lankavarastosta, siitä tämä lankavalinta.


Malli: Sormikkaat omasta päästä, 56 s

Lanka ja menekki:
ruskea-luonnonvärinen Lana Grossa Meilenweit Fantasy Color 46 g

Puikot: 2,5 mm ML 2-in-1 kämmenosaan saakka, sitten 2,5 mm sukkapuikot

Kenelle: Katiijalle

Muuta: Toivottavasti tuli sopivat eikä liian pienet... Näitä oli kiva tehdä, ja raitasukkalangan kanssa saa hiukan haastetta, jos sairastaa symmetriatautia.


Malli: One row handspun scarf

Lanka ja menekki: Beige Regia Softy + LanaGrossa Meilenweit Fantasy yht. 133 g

Puikot: 5 mm bambusukkapuikot

Kenelle: Katiijalle

Koko: tein ohjeen mukaisella silmukkamäärällä niin kauan, kunnes sukkalanka loppui. Ehkä hieman vajaa 2 m?

Muuta: Softyllä oli karvanlähtöaika, ja siksi pesin huivin koneessa ennen pakettiin laittamista. Pörröisyys kylläkin kärsi siitä. En ollut ihan tyytyväinen huiviin, mutta laitoin sen kuitenkin pakettiin. Se on ikäänkuin samaa sarjaa sormikkaiden kanssa.

Muuta pakettiin kätkettyä olivat langat: Noro Silk Garden Sock ruskea-turkoosina, Trekking Hand Artin punainen-ruskea Feuerland ja Fortissiman
kelta-punakirjava sukkalanka. Omasta kesästäni kerroin pienen Muumimamma-pyyheliinan verran, sillä se on punainen ja kuivaa veden uimarista (tosin tämän kokoiselle uimarille on oltava isompi pyyhe, mutta kuitenkin). Kännykkäkoruun törmäsin Kajaanissa Kianta-lasitaideliikkeen ikkunassa, ja kävin tilaamassa sopivasta helmestä korun. Tekijä tekee helmetkin itse, joten toista samanlaista tuskin on. Kianta on minulle rakas järvi ja uisin mieluiten juuri siellä. Laitoin pakettiin vielä sormikaspuikot, joita en itse pystynyt käyttämään: ne tökkivät isoon kouraani neuloessa. Lisäksi piilotin pakettiin vielä vähän korttiaskartelujuttuja, jotka kävelivät kotona sopivasti vastaan.

---

Yleiskuva kohtalaisen kokoisesta kukkapenkistä

Etten itse unohtaisi postaussuunnitelmiani: lisää lintukuvia lammelta, kukkakuvia sieltä ja täältä, yhdet neulotut sormikkaat (päättelyä vaille valmista), yhdet retroväriset sukat (vaiheessa), juttua hollantilaisneulojan tapaamisesta ja mahdollisesti myös kuvia Kiannan rannalta. Retrolankaakin. Ehkä. Ai niin, ja maisemakuvakirja vuodelta -53.

Tänään on kommenttikeskiviikko, muistakaahan kommentoida blogeja lueskellessanne!

12 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniit sormikkaat!

makepeace75 kirjoitti...

Hihi, voin kuvitella että sormikkaat ja symmetriatauti ovat haastava yhdistelmä! Hatunnosto siis, itse tulisin varmaan hulluksi. ;D

Mammutti kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat, mutta noi sormikkaat on jotenkin niin ihanat!

iso gnu kirjoitti...

Onpa kivat sormikkaat!
Tuo symmetriatauti on hankala. Ostin hiljattain Zauberball Crazy -lankaa ja koko 100 g kohdalla ei ole samanlaista vaihtoa väreille, vaikkakin värir sopivat yhteen. Tein miesten sukat siipalle yösukiksi ja nyt alkoi yllä syyhyttää tehdä itsellekin samanlaiset. Loppujen lopuksi sukat olivat ihan hauskat -ehkä siihen symmtriatautiin voi olla helpotusta joskus.

Kangaskasa kirjoitti...

Sormikkaat ovat aivan ihanat ja piristävät!

Paula kirjoitti...

Ei käy kateeksi tuo kukkapenkin kitkeminen. Muuten kyll kauniita molemmat; penkki ja sormikkaat.

Tess kirjoitti...

Tuota kukkapenkkiä on tullut ihailtua ohikävellessä aika monena vuotena.

Mie en vois neuloa tuollaisesta langasta sormikkaita, koska sairastan symmetriatautia kovemman luokan mittakaavassa. Tulisi liikaa päänsärkyä :D

Tui kirjoitti...

Vaihtoemona on ollut ihana seurata miten paljon ihmiset on tykänneet saamistaan paketeista :)

Suopursu kirjoitti...

Kivat sormikkaat. Minäkin yritän tässä pitää kommentointikeskiviikkoa :)

Mohariina kirjoitti...

Symmetriaminäni ihastelee tuota hanskojen samanlaisuutta. Norot ovat kuitenkin opettaneet minut suuripiirteisemmäksi ja symmetriatautikin on hellittänyt.

seijap kirjoitti...

Ihanat sormikkaat.

Arja kirjoitti...

Kommenttikeskiviikkoa vietetään joo.
Sormikkaat on kivat :)