keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Spiraalisukat

Kuopuksen uudet sukat valmistuivat jo muutama päivä sitten. Aloitin nämä mummolassa äitini Nalle-jämäkeristä. Yritin tehdä näitä yhtaikaa samalla pyöröllä neuloen kolmesta kerästä sekä sisältä että päältä, mutta en voi suositella. Lopulta langat olivat niin takussa, että sakset olivat ainoa oikea ratkaisu. Neuloin loput sukka kerrallaan.Malli: Grumperinalta tai Stashbusting spiral socks 56 s

Lanka ja menekki: Novita Nalle sinisiä ja vihreitä 67 g

Puikot: 2,5 mm ML sukka kerrallaan

Koko: n. 32-35

Kenelle: kuopukselle (vähän liian suuret vielä)

Muuta: Tykkään näistä ohuista raidoista ja tekotavasta valtavasti, mutta suosikkimenetelmääni magiclooppausta kaksi sukkaa yhdellä pyöröllä ei näihin voi käyttää. Sukissa on pelkkiä jämälankoja, vahvistamaton hollantilainen kantapää, nauhakavennus kärjessä ja kyökkipistot neulomalla tehty päättely.


Kuvat eivät ole häävejä. Parveke oli jotenkin pimeä, ja olemme suunnitelleet päiväksi muuta puuhaa. Seuraavalla kerralla ehkä esittelyssä ratkaisu karkailevan jalkapallon kurissapitoon.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hauskat sukat! Mulla on vieläkin tuo magiclooppailu kokeilematta, kuullosti melko hauskalta tuo kolmelta kerältä neulominen, siinä on yleensä aina kaikki langat ihan solmussa. ;)

Inkeri kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tätähän pitää kokeilla jämälangoilla.