maanantai 13. heinäkuuta 2009

Parisin uusi työpaikka

Projektipussissa pyöri sininen kerä. Etsin myös kerän vaaleanpunaisen ja punaisen lajitoverin esille, hain pari kiinnostavan näköistä ohjetta netistä ja sain alle vuorokaudessa aikaan kolmoset. En olisi malttanut mennä illalla nukkumaankaan kahden neulomuksen jälkeen, mutta järki onneksi voitti puolen yön maissa. Aamulla loin viimeisestä kerästä silmukoita jo ennen aamukahvia.

Jäin tiskirättikoukkuun.

Näin jo mielessäni, kuinka neulon kaikki omistamani merseroimattomat puuvillat tiskiräteiksi, jokaisen eri mallineuleella. Puuvillalangoistani saattaisi toki saada aikaan myös esimerkiksi lastenneuleita... Mutta ensin laitan kolmoset keittiövuoroon, ennen kuin innostun räteistä yhtään tämän enempää.

"Oon tiskirätti, tiedän sen, mutta ylpeä sellainen"

Kolmosten strategiset tiedot:

Mallit:

Sininen One row handspun scarf 46 s,
punainen
Chinese waves 45 s ja
vaaleanpunainen Mary Webb: 300 Knitting Stitches-kirjasta Mock cables 45 s.

Sinisessä ja vaaleanpunaisessa rätissä on ainaoikein-reunat.

Lanka ja menekki:
Drops Paris (100% puuvillaa)

Sininen 42 g,

punainen
47 g ja
vaaleanpunainen
43 g

Puikot: 4 mm bambusukkapuikot + nallepäät

Koko: noin 24 * 22 cm

Kenelle: kotiin keittiövuoroon

Muuta: Pehmeitä! Kivoja! Nopeita! Lisää! Vaaleanpunainen on kiva. Epäsuunnittelin sen itse, ts. laskin mallineuleseen sopivan silmukkamäärän ja annoin palaa, mutta sinisen mallineule on monikäyttöinen ja mielenkiintoinen, sillä rätti on samannäköinen molemmin puolin. Punainen on rei'itetty mallineuleen ansiosta. Kiinalaisia aaltoja voisi käyttää myös sisustusneuleisiin.

Kuopuksen sukatkin valmistuivat eilen. Saan tänään isomman pojan kotiin mummolasta, ja hänen mukanaan pitäisi myös tulla kartio kalalankaa. Minulla olisi itsellänikin sitä jossain (olen virkannut takavuosina kalalangasta kaikenlaisia juttuja), mutta vaatehuoneen pahvilaatikoiden penkominen oli sen verran työlästä puuhaa, että tilasin hänen mukanaan kartion, jonka mummolassa näin tyrkyllä. Ajattelin nimittäin virkata verkkokassin jalkapallolle, jota tällä hetkellä kuljetamme puistoon muovikassissa.

Harkinnassa on myös valitsemalleni sukkamallille sopiva lanka. Tälle on annettava aikaa, sillä sukat tulevat minulle.

4 kommenttia:

Mohariina kirjoitti...

Tunnistan itsessäni tuon saman yöllisen käsitöiden tekijän, nukkumaan ei meinaa malttaa mennä. Toisaalta kesäyöt on pitkiä ja valoisia, nukkua ehtii talvellakin. Kivat värit räteissä.

Mammutti kirjoitti...

Kohtalotoveeita ollaan, ei nukkumiseen ole aikaa, kun "koukkuun" jää.
Ihania rättejä!

Pelagia kirjoitti...

No niin, tervetuloa tiskirättihulluuteen... Ei se niin paha olotila ole kuin miltä kuulostaa... Kahden kerroksen helmineule on muuten myös hyvä tiskirättimallineule. Ja bloggerin vahvistussana on ihan hulvaton, varsinkin nälkäiselle töissäroikkujalle: pullati.

Mari kirjoitti...

Kivat luutut sinulla! :)