tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kuinka sukkalanka kesytetään?

Ratkaisu kuvaongelmiin ei ole vielä valjennut kokonaisuudessaan, mutta se on jo selvää, että syyllinen on laajakaista. Lainakännykän tarjoaman yhteyden turvin kuvat siirtyivät, joten ongelmien jäljet johtavat paikalliselle sylttytehtaalle...

---

Olen tehnyt jämälangoista sukkia ennenkin, mutta varsinainen tajunnanräjäyttäjä oli oppia neulomaan raitasukkia spiraalina. Tällä tavoin jopa hirvittävinkin pätkärääkätty lanka saattaa alkaa käyttäytyä hillitysti, kun yhdistää langan lähes yksivärisiin samansävyisiin lankoihin. Näissä lahjaksi aiotuissa sukissa on käytetty kuusi eri jämälankakerää liki viimeistä senttiä myöten.


Malli: Muistuttaa kovasti Stashbuster spirals-sukkia (ravlink), mutta oikeastaan tekniikka on Grumperinalta ja toteutus omasta päästä. 56 s aloituksessa, sileä ranskalainen kantapää. Nauhakavennus kärjessä, silmukoitu kiinni.

Lanka ja menekki: kuusi eri jämäkerää Nalle Coloria, Maijaa ja Elisa Megasport Degradea, yht. 79 g

Puikot: 2,5 mm ML sukka kerrallaan

Koko: n. 38 toivottavasti

Kenelle: kuopuksen hoitajalle

Muuta: Rakastan kutoa näitä ohuita raitoja spiraalina, mutta valitettavasti magiclooppaus 2-in-1-tyylillä on mahdotonta, langat sotkeentuvat. Yritin kyllä varsien puoliväliin asti, mutta sitten meni hermot. Hirveinkin pätkärääkätty alkaa näyttää lähestulkoon hyvältä yhdistettynä saman väriperheen sävyihin- tai kunhan on jotain yksiväristä kaveriksi. Tällä tyylillä voi myös käyttää jämälangat viimeistä senttiä myöten. Toivottavasti saaja arvostaa värimaailmaa- sen olen päätellyt hänen vaatetuksestaan. Olisin halunnut pitää nämä itse, mutta teen itselleni joskus ihan omat raitasukkaset. Nämä ovat ihan tarkoituksella hippusen liian pienet minun suoräpylöihini. Ei tule kiusausta pitää sukkia itse.


Nämä sukat valmistuivat ennen kuin raidalliset kaverinsa.Malli: perussukka omasta päästä, 56 s alussa, sileä ranskalainen kantapää ja nauhakavennus kärjessä, silmukoitu kiinni

Lanka ja menekki: Nalle Colori harmaa ja klovninyökkäys yht. 70 g

Puikot: 2,5 mm ML 2-in-1-tyyliin

Koko: sattui vähän liian pieni, n. 35-36 olettaisin

Kenelle: varastoidaan mahdollista myöhempää käyttöä varten, kuopuksen jalka kasvaa kuitenkin joskus näihin sopivaksi.

Muuta: Autoiluneule pääsiäiseltä. Piti tulla vähän isommat, mutta autosta löytyi mittanauhaksi vain jääraapan laita, eikä se oikein toiminut mittana, ja toisaalta kuvittelin, ettei lanka riitä loppuun saakka. Nyt tuo riemunkirjavanlevoton Nalle C. on kokonaan loppunut varastostani.

Muistaako kukaan enää mainintaa haisevasta huivista? Seuraavalla kerralla sitten. Tekeillä on myös sinisukat esikoisen opelle, ja mielessä itää myös kirjoneulesukat (!!!) eräisiin aikuisiin jalkoihin kiitokseksi parista viime vuodesta. Kesken on Noro-projektikin, jossa vaa'an patterointi ja tekeillä olevien kappaleiden punnitus antoi hiukan lisää uskoa siihen, että lanka saattaa vaikka riittääkin.

Ja käytiinhän sitä viikonloppuna vielä jääkiekkoreissussa. Pojat saivat Oulussa palautukset maan pinnalle Kärppien valkoiselta (6-0) ja mustalta (11-1) E98-joukkueelta. Ketään eivät jääneet tappiot harmittamaan, ja minäkin ehdin pikaisesti tapaamaan ystävääni kaupungilla. Olisikohan kiekkokausi nyt ohi lopullisesti?

3 kommenttia:

Äiti-puffa kirjoitti...

Tosi hieno idea. Päänsärkylankojakin kestää katsella pitempään tuolla tavoin käytettynä!

Pelagia kirjoitti...

Hmm, melkein yhtä kylmää kyytiä tuli Nupsin 97-pojille Raisiossa TPS:n viedessä 15-6. Mutta pieni palautus maan pinnalle lienee ihan hyvä toisinaan... meidän poika menee tänään vielä täydentämään kahden A:n joukkuetta Mäntsälään harjoitusotteluun, mutta SITTEN pitäisi lätkäkauden olla ohi... *huoks*. Kiva, että teilläkin on funclubi, kannattaa hankkia ihan suosiolla sellainen pieni ja sävyisä kanuuna, ei mitään mahtijuttua kuitenkaan... =)

Heidi kirjoitti...

Kiitos loistavasta sukkaohjelinkistä :) . Stashbustersia tulee varmasti kokeiltua, kun sillä saa noin kivat sukat aikaiseksi.