torstai 10. syyskuuta 2009

Merinoaarrepitsibaktus

On pitkästä aikaa kaunis, joskin hyvin tuulinen päivä. Kävin Joen rannassa ulkoiluttamassa kameraa. Koko alkuviikon oli niin pimeää ja sateista, että kameralle ei päivänvalo riittänyt alkuunkaan.

Kukas se siinä?

Sain käsinkehrättyä lankaa maaliskuussa Kanadasta saakka. Elokuussa se keksi ryhtyä hyvin monessa neuleblogissa jo esitellyksi huiviksi.

Malli: Lacy Baktus

Lanka ja menekki: Shirley's handspun merino, 106 g

Puikot: 3,5 mm sukkapuikot (2 kpl), toppareina kumilenkit

Koko: pituus yli 2 m

Kenelle: minulle!

Muuta: Ensikosketus käsinkehrättyyn lankaan, ihastuttavaa neulottavaa. Kaunistakin vielä, värien vaihtuminen on hyvin hillittyä, jota kuvat eivät pääse edes lähelle. Keltaisen seassa on vähän punaista ja vähän turkoosia ja vihreää.
Lanka loppui hiukan ennen huivia, joten huivin toinen kärki loppuu töpösti. Ei haittaa: käyttöön! Kevyt pingotus teki huivin ilmeelle ihmeitä.---

Tekeillä on peltilapaset. Inspiraation lähteenä toimi Neulova Narttu, lapastehtaan omistaja. Olen myös käynyt lankalaatikoitani läpi, sillä lankaliikennettä on ollut viime aikoina huomattavasti enemmän asuntoon sisään kuin sieltä ulos, mutta langasta luopuminen on kovin hankalaa. Pieni ääni korvan takaa alkaa heti suunnitella, mihin tuota ja tuota voisi joskus käyttää... Joka tapauksessa olen myynyt lankoja ja vaihtanut niitä mm. virkkauslehtiin.

Jos joku haluaa noin 750 g luonnonvalkoista Novita Cottonellaa (46% puuvilla, 54% muovi), josta suurin osa on kerran neulottu melkein paidaksi asti ja sen jälkeen purettu, täältä irtoaa paketin postikulujen hinnalla
(8,50 euroa Suomessa). Pikaiset vastaukset kommenttilootaan sähköpostiosoitteen kanssa, mikäli tunnet vastustamatonta himoa tätä lankaa kohtaan. Yst. vast. mahd. pian, tai vien sen eskariin silputtavaksi ensi viikolla.

Seuraavaksi mahdollisesti suuria sieniä ja keskikokoisia maisemia Joen rannalta.

Tilataidetta

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kääks... teit pahan tarjouksen. ;) Minähän olen langanosto- ja vastaanottolakossa vuoden loppuun saakka (itse keksitty sääntö), ja Cottonella on minun inhokkilankani nro 1. ;) Mutta minulla olisi haaveissa yksi ihana tunika 10 v takaisesta Novitasta, ja siihen menisi noin 650 g just luonnonvalkoista Cottonellaa. Ja jos tolleen postikuluilla saisi, niin... :)

Mää ehkä mietin vielä tämän illan, mutta laittelepa kummiskin sähköpostia marska_77 at yahoo piste com :) En varmaan ehdi lukea enää maileja ennen kuin illalla seuraavan kerran, mut jos olen silloinkin vielä sitä mieltä, että tätä tilaisuutta ei voi ohittaa, niin olisin ottamassa ne Cottonellat. :)

Onhan ne varmasti sitten luonnonvalkoista (010) ettei mitään vitivalkoista? Ja onko ne langat vielä semmoisessa kunnossa, että niistä voi tehdäkin jotain ihan oikeasti, eli ovatko kärsineet pahasti purkaessa?

Mut mailaillaan...! :)

teisa kirjoitti...

Mari. Laitoin kuvallista postia.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti paketti ehti postiin vasta tänään, pyydän tuhannesti anteeksi:/

teisa kirjoitti...

Anonyymi- ei se haittaa :-). Tiedän, että joskus ei vaan ehdi. Onpahan jotakin kivaa ensi viikollekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä niin, toivottavsti paketti on mieluinen, sillä eräs suurempi ostos nieli puolet budjetista;)