torstai 17. syyskuuta 2009

Taluttimelle talveksi

Kovin ovat talviaiheisia nämä minun otsikkoni, vaikka on vasta syyskuu. Nyt on kuitenkin aika paljastella muutamia Ystävälle neulomiani juttuja. Pakettiin piilotin lisäksi vielä suklaalevyn, jonka salakuljetus piiloon oli onnistunut ilman, että lapset ymmärsivät saaliin karanneen heiltä ulottumattomiin.

Pimeä päivä, vettä sataa

Malli: Mario-myssy

Lanka ja menekki: viininpunainen Sandnes Alfa 93 g

Puikot: 5,0 mm

Koko: aika suuri

Muuta: Kiva ja nopea malli. Tykkään tästä langasta, helppoa neulottavaa. Tahdon tällaisen omaankin päähäni. Minun piti virkata koriste, mutta... se vain jäi. Siksi myssyssä on puunappi Shibui Sock-langalla kiinni ommeltuna. Leikitään, että se on virkattu kukka.

Kohta saattaa sataa villasukkiakin!

Malli: Spiraling Coriolis-sukat (60 s) kirjasta Cat Bordhi: New Pathways for Sock Knitters, book 1.

Lanka: viininpuna-oranssi-puna-musta-kirjava Drops Fabel 65 g

Puikot: 2,5 mm ML 2-in-1

Koko: jalkapohjan pituus n. 23 cm

Muuta: Kulutin melkein koko aamupäivän saadakseni selville, mistä kohtaa pätkäisen langan poikki toiselta kerältä, jotta saisin molemmat sukat samannäköisiksi, mutta onnistuinpas lopulta löytämään oikean kohdan. Sukkien spiraalit ovat toistensa peilikuvat. Olin jossain vaiheessa laskenut jotain pieleen, ja jätin siksi pari viimeistä jalkapöydän lisäystä tekemättä, ettei sukkien teristä olisi tullut liian pitkät. Tämän ansiosta pystyin myös jatkamaan Coriolis-spiraalin ylös varteen ilman kantapään interventiota. Modasin samalla mokalla myös nilkkaosan silmukkamäärää väliaikaisesti 56 s:aan ja ylempänä varressa lisäsin puuttuvat 4 s yhden kerrallaan. Ompelupäättely sukansuussa antaa joustoa. Taluttimen blogissa on kuva sukitetuista jaloista.

Jos ne näyttävät epätasaisilta,
se on langan ominaisuus eikä neulojan virhe...


Malli: sormikkaat omasta päästä (56 s)

Lanka ja menekki: meleerattu vaaleanruskea Drops Alpaca 51 g

Puikot: 3 mm ML 2-in-1 sormiin asti, sitten 3 mm sukkapuikot

Koko: omaan käteen sovitettu, saajalleen varmaan vähän väljät

Muuta: Yksi kerä ei toiveikkuudestani huolimatta ihan riittänyt, mutta onneksi Villasukalla oli lisää tätä lankaa, niin sormikkaisiin saatiin peukalotkin. Nämä tein ylläriksi. Sormikkaita on tosi kiva tehdä, mutta lankojen päättelyn voisin ulkoistaa.

Mukana myös Nypyt,
vaikka eivät näy.

Malli: Swallowtail shawl (pdf)

Lanka ja menekki: Noro Kureyon Sock 100 g, väri 95

Puikot: 4 mm

Koko: Ööh? Ehkä 180 cm* 85 cm

Muuta: Ensiksi pelkäsin langassa olevan solmuja- niitä oli vain yksi ihan kerän lopussa eivätkä värit käyttäytyneet solmun jälkeen huonosti. Sitten pelkäsin, että lanka loppuu nopeammin kuin huivin viimeinen kaavio. Viimeiset kerrokset ja päättely piti neuloa pikavauhtia, että pääsisin huivin loppuun ennen kuin lanka loppuisi kerältä. Onneksi olin jättänyt viimeisestä kaaviosta 2 krs pois, ja lanka juuri ja juuri riitti. Sitä jäi parin metrin pätkä! En käyttäisi tätä lankaa sukkiin hintansa ja olemuksensa vuoksi, mutta jonkun ihanan turhakkeen virkkaamiseen se voisi sopia todella hyvin. Kunhan vain keksisi, mitä virkkaisi.

Mulle kans!

Malli: Evangeline-kämmekkäät

Lanka ja menekki: punainen Novita Isoveli 87 g

Puikot: 4,5 mm ML 2-in-1

Koko: naisen

Muuta: Aikoinaan tulostin ohjeen edesmenneestä Magknitsistä- nythän ohje on maksullinen. Mahdottoman kaunis palmikkomalli. Ohjeessa ei ole kaaviota, ainoastaan sanallinen selitys. Ei kiva, minä tykkään kaavioista. Tein aukkopeukaloiden sijaan kiilapeukalot.

Sokerina pohjalla...

Ruma molemmilta puolilta.
Esittelyssä vaihteeksi nurja puoli.

Malli: Tricolour dishcloth 49 s

Lanka: Lidlin loput jämäpuuvillat ja vuosikertapuuvillaa äitini varastosta yht. 35 g

Puikot: 3 mm sukkapuikot

Koko: n. 20 cm* 20 cm

Muuta: Rumarumaruma, ja kaiken lisäksi alkuyön tunteina onnistuin sekoamaan huippuvaikean mallineuleen neljään kerrokseen. Kyllä kannatti päätellä parikymmentä langanpäätä... Mutta tämä on vain tiskirätti, ei mikään taideteos.

---

Talutin ehti jo laittaa vastalahjan, joka sisälsi lankaa. Paljon. Liikaa. Mutta liian paljon hyvää on ihanaa! Kiitos niistä. Tapaatte langat ehkä myöhemmin, jos tai kun saan niistä jotain aikaiseksi.

7 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Voi miten paljon kaikkea ihanaa! Minäkin tykkään hanskojen neulomisesta. Jos teen itselleni, en päättele vaan annan päiden roikkua/lämmittää sisäpuolella...

Tess kirjoitti...

Kauniita neuleita nuo ovat näin tietokoneen ruudulta katsottunakin :)

Jos tykkäät huiveista, niin Norosta vois tulla kaunis Panda Silk DK Fan Shawl. Ei oo kyllä virkattu, mutta nätti huivi mun mielestä.

Joku leipoi korvapuusteja tässä illalla ja veti niitä napaansa turhan monta kappaletta yhteen menoon. Onneksi leivontakiintiö alkaa olla tälle syksylle kohta täysi :D

Mari kirjoitti...

Huh, miten paljon kaikkia ihania neuleita! :) Kun skrollasin ruutua alaspäin, koko ajan tuntui, että ei voi olla totta, vieläkö näitä tulee lisää. :) Mitähän noihin sanoisi, kun kaikki on niin ihania?! :) Kiva juttu tuo puunappi pipossa, se tekee sille ihan eri ilmeen kuin jos se olisi "vain pipo". :) Fabel-sukat on hauskannäköiset, kiva kun olet viitsinyt nähdä vaivan, että menee raidat tasan - itselläni on ollut tänäänkin jalassa "eripari"-Fabelit. ;) Kivat nuo Alpaca-lapaset; yksinkertainen on joskus kaikkein kauneinta. Huivissa on hurmaavat värit! :) Kämmekkäät ovat ihanat, palmikot ovat aina niin kauniita! :) Ja hei, ei tuo rätti nyt niin ruma ole - pääasiahan tietysti on, että sillä pyyhkii hyvin. :)

Mohariina kirjoitti...

Tää tykkää kans älyttämästi Sandnesin Alfasta. Raaskisikohan joskus ostaa sitä niin paljon, että saisi siitä lankaa ihkuun lämpöpaitaan? Hatun koristevalinta osui ööh.. nappiin. Jotenkin tuo meleerattu lanka sopii tosi hyvin sormikkaisiin.

Nunt kirjoitti...

Olet aika fakiiri tuossa langan katkaisemisessa :D Ikinä en ole tainnut nähdä noin hyvin paritettuja sukkia itseraidoittuvasta!

teisa kirjoitti...

Nunt: eikös parittaminen onnistunutkin hyvin? Salaisuus on värijuoksujen seuraamisessa ja silmukoiden luominen aloitetaan kummassakin sukassa jostain värinvaihtokohdasta. Ja sitten toivotaan, ettei lanka tee inhottavia yllätyksiä :-P.

Talutin kirjoitti...

Se suklaa muuten oli tosi hyvää :D Tai sitä on ehkä vielä pari palaa kaapissa. On saatu miehen kanssa syötyä se melkein koko levy salaa! Aika taidokasta, ei kyllä salasyönti olis onnistunut jos jälkikasvu olis bongannut sen levyn kun avasin pakettia :D