lauantai 10. lokakuuta 2009

Värikästä

SusiVilla piti värjäysillan viime viikolla. (Blogijuttu on loistavasti otsikoitu, olisinpa minä keksinyt sen!) Meillä oli elintarvikevärejä ja minun Kool-Aid-jauheeni. Neulojia oli paikalla yhteensä 5, joista kolme värjäsi lankojaan.


Ensiksi punaisen elintarvikevärin kanssa pataan pääsi kylmänsävyinen kasari-lila Florica, josta tuli mielenkiintoinen punalila sävy- tykkään! Väri ei ole ihan tasainen, vaan lila kajastaa joistakin kohdista vähän alta. Kuvan yläreunassa on keltaisessa elintarvikeväriseoksessa uitettu ohut 1-säikeinen Suomenlampaan villa. Keltaiseen väriseokseen hipaisin vähän punaista sekaan, jotta tulos olisi jotain muuta kuin banaaninkeltaista. Sävy vaihtuukin langassa vaaleankeltaisesta lievästi oranssihtavaan keltaiseen.


Värjäsin myös Kool-Aideilla kattilassa imeläpinkin Arwetta-sukkalangan punaiseksi. 2 Cherry-pussillista ja 1 Grape-pussillinen ruskehtavanpunaiselle osalle ja puhtaanpunaiselle käytin jotakin toista punavärimakua 2 pussillista. Tuli aika rauhallinen lopputulos, ainakin keristä päätellen.

Olen värjännyt loput Kool-Aidini tänään olemattomiin. Langat ovat vielä märkiä ja yksi vyyhti iloisesti sekaisinkin. Niistä lisää, kunhan ovat kuivaneet.

Mutta mitä se Muoriska toi? No nämä! Kiitos alkuasukkaalle, jonka sandaalit kulkevat omia polkujaan, villasukkineen. Osallistuin Haapsalu sall-kirjan yhteistilaukseen ja langat olivat arvontavoitto "Yllätä minut"-luokassa. Noilla langoilla on ihan levottomat jutut. Ne kuiskivat jotain kirjoneuleista, mutta en minä nyt ehdi tuollaisia kuunnella!

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ihana tuo keltainen suomen lammas! Heh, mulla lankavarasto (piti vähän uudelleen organisoida, jotta sais kaikki viime kuukausien hankinnat mahtumaan) kuiski ja kiljui jotain raitaneuletakista...

-sanna- kirjoitti...

Kyllä pitää kuunnella kun langat puhuu! Jos ei kuuntele ne voi mykistyä myöhemmin, tai ehkä niin käy vain minulle...

Pelagia kirjoitti...

Herkullisia värejä, toden totta... Kaipaikos rouva uusia Kool-aideja? Täältä kun niitä löytyy yli oman tarpeenkin - jos vaikka osoitetta laittaisit, niin voisin pistää tulemaan, ettei pääse hyvä värjäysflow keskeytymään... ;-)

teisa kirjoitti...

Pelagia- kyllä kiitos! Ravelryssä on PM sulle, siitä tais kyllä osoite unohtua.

Sanna- uskon, että Suomenlammas on sen verran kärsivällinen otus lankanakin, että se jaksaa odottaa kiireen hellittämistä. Kainuunharmas on vähän kärsimättömämpi, sillä alkaa olla jo kiire.

Villasukka, minullakin olisi tuonsuuntaisia ajatuksia, mutten ehdi!!!