tiistai 13. lokakuuta 2009

Stulpen

Kylläpä tämä kesti! Aloitin nämä kämmekkäät jo melkein kuukausi sitten. On ollut muuta neulottavaa. Omia juttujani en oikein ehdi tekemään.


Malli: Stulpen

Lanka ja menekki: Ilun värjäämä laamasilkki, n. 45 g

Puikot: 2,5 mm ML

Koko: ohjeen mukainen (L)

Kenelle: minulle

Muuta: Lanka oli tahmeaa neulottavaa, mutta väri kaunis ja langan tuntuma toisaalta mielenkiintoinen. Tein huvikseni kämmekkäiden palmikoista peilikuvat keskenään. Näissä on aika pitkät ranneosat, joten takin ja hihan väliin ei jää paljasta pintaa. Kämmekkäät sopivat myös sormikkaiden päälle.


Loput Kool-Aid-värjätyt langat ovat päässeet yhteiskuvaan. Ylimpänä on Erikoisen Rumaa sukkalankaa (luonnonvalkoisella pohjalla oli likaisenkeltaista, haaleaa lilaa ja petroolia pieninä värijaksoina), josta tuli vähän paremman näköistä käytyään punaisessa ja vaaleanpunaisessa kylvyssä. Tummahkot punaiset olivat ennen harmaata Maijaa. Harmaa sopii pohjalangaksi näemmä oikein hyvin. Puna-turkoosi-vihreä ei ole ihan minun makuuni, mutta pojat innostuivat. Keltainen on aika räikeä, mutta raitalankaa siitä oli tarkoitus tullakin. Näissä kahdessa viimeisessä pohjalankana oli luonnonvalkoinen Maija.

---

Viikonloppuna ajelimme iltamyöhällä kotiin. Jonkun vaaran laelta näimme nousevan kuun vilahdukselta. Se oli kuin suuri veriappelsiinilohko taivaalla. En ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa. "Kuu on kuulemma ruosteenpunainen..."

Palan halusta esitellä lisää aamuisia maisemaotoksia, mutta tänään en ehdi. Seuraavaksi luvassa jälleen kuvia Joesta.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät!

eva kirjoitti...

Ihanat kädenlämmittimet!
Milloinkohan minä saisin aikaiseksi tarttua värjättäviin lankoihini ja kool aideihin... suunnitelmissa on ollut jo toista vuotta...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat palmikot kämmekkäissäsi! Kuvasta ei ihan saanut selvää, mutta näissä ei siis ole sormia kuten kynsikkäissä/räpikkäissä? Myös värjäyksesi ovat hienoja. Kuvia katsellessa miltei itsekin innostun käsitöistä - mistä saisin aikaa... Teksteissäsi kivasti tuttuja biisejä... Ja vielä yksi kehu uusimmista valokuvistasi - hienoja! t. Ami

teisa kirjoitti...

Ami: ei ole sormia eikä edes tulppia sormille, vain suuri reikä 4 sormelle, ja oma peukalontuppelo ilman hattua. Ja kiitos kuvakehuista.

Kummitytön synttärilahja on ostettu ja paketissa ja kaikkea, mutta en vain ole saanut sitä postiin, kun olen odottanut, pääsisikö tässä sielläpäin käymään.