tiistai 11. elokuuta 2009

Spiraalipipo ja hassu tiskirätti

Esikoinen toivoi mustaa pipoa, jossa olisi oranssi spiraali ja nimikirjain. Mietin monenlaista ratkaisua spiraalin tekemiseksi (esimerkiksi samaa tapaa kuin miten teen ohutraitaisia sukkia) ja päädyin lopulta I-cordiin, jonka neuloisin suoraan kiinni pipoon.

Ostin lankakaupan alesta mustaa Lerici Fein-lankaa sekä sen parhaan että ainoan kerän ja kutaisin pipon puistokeikoilla. I-cordin neulominen ja samalla kiinnittäminen ei ollutkaan ihan niin komea ratkaisu kuin olisin tahtonut. Ensi kerralla täytyy kokeilla sitten jotain muuta. Miten pyöröneuleeseen tehdään intarsiaa? Luulen tietäväni, mutta pitäisi varmaan kokeilla. Nimikirjaimen olenkin unohtanut tehdä, mutta sen tekee äkkiä virkkaamalla.


Malli: oma, 100 s, 2 o, 2 n- joustinta, sileää oikeaa ja sädekavennus latvassa. I-cordissa 4 s.

Lanka ja menekki: Lerici Fein + I-cordissa Mandarin Petit (keltainen + oranssi yhdessä), yht. 49 g

Puikot: 3 mm ja 3,5 mm

Koko: aikuisen

Kenelle: esikoiselle

Muuta: Lerici on kivaa ja kevyttä, mutta vähän tahmeaa neuloa, ainakin puistossa, jossa on +25 astetta varjossa. I-cordin kiinnittelin neuloessani fiilispohjalta spiraaliksi, se vetää pipoa vähän kasaan. Koriste näyttää eksoottiselta käärmeeltä, mutta esikoinen ei antanut tehdä sille kieltä ja silmiä (mikä tosikko!).

Colorado-räteistä jääneet lankanöttöset alkoivat tahtoa vielä joksikin.


Malli: Tribble (modasin vähän ja taisin aloittaa 22 s:lla)

Lanka ja menekki: Zettl Colorado 19 g

Puikot: 4,0 mm bambusukkapuikot

Koko: halkaisija 11 cm

Kenelle: keittiöön

Muuta: Hauska ja nopea puistoneule. Ehdin eilen tehdä kaistaleen samalla, kun pojat pelasivat sählyä (ja riitelivät) pienpelikentällä. Kotiin jäi ompeluhommien lisäksi vielä pyörylän kokoon kuristaminen. Sanoinko jo, että tämä on hauska? Coloradoa on vielä kymmenkunta grammaa jäljellä...

---

Huomenna alkaa eskari ja koulu! Olemme tänään tutustuneet kuopuksen eskariin ja pidimme siitä kovasti. Tänään myös tapaamme esikoisen uuden opettajan. Vaikka ilma on hiukan viileämpää kuin vielä viikonloppuna, se on vastaavasti myös kosteampaa, ja sisällä on ihan yhtä hikistä kuin helteelläkin. Ukkosta on ollut ainakin kolme kertaa kuluneen vuorokauden aikana.

3 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Viimeisimmässä Ullassa on Niinalta Herne-spiraalipipon ohje. Auttaisiko se vaikka mahdollisen seuraavan version teossa:

http://www.ullaneule.net/0209/ohjeet_herne.html

-sanna- kirjoitti...

Spiraalipipo on kivasti kolmiulotteisen näköinen; i-cord oli hyvä keksintö.

Tess kirjoitti...

Hieno pipo!

Ukkonen oli aika sitkeässä tässä muutamana päivänä. Säikähdin ihan kunnolla, kun luulin ukonilman jo jonkin verran hellittäneen ja salama löikin yhtäkkiä ihan lähelle. Juu juu, pelkään ukkosta...