perjantai 12. kesäkuuta 2009

Lisää kukkia

Pilvinen päivä

Eilenkin ulkoilutin itseäni, kuopusta ja kameraa, vaikka olikin pilvistä. Kävelyreitillä on paljon perennoja, joista suurin osa ei ole vielä kukassa. Odotan varsinkin pionien kukkimista, olen aina pitänyt niistä.


Kuolanpionin kukinta alkaa olla ohi

Perhosakileija

Tänään kävimme
kävellen keskustassa katumarkkinoita katselemassa. Meno oli niin kuin muuallakin, erityisesti syötävää oli kaupan. Ostimme vain jäätelöt. Matka ei todellakaan ole pitkä keskustaan, aina ei ole pakko mennä autolla. Matkalla voi ihmetellä vaikkapa Alvar Aallon arkkitehtuuria.

---

Sain ennen muuttoa ystävältäni lähes kaksi kiloa lankaa: Novitan Cottonellaa ja Floricaa melkein kilon kumpaistakin ja Nallea 100 g kerissä. Muistaakseni lupasin tehdä jotain hänen hoikalle 2-vuotiaalle tyttärelleen. Neuletakkia olen pyöritellyt päässäni Cottonellasta, mutta mallin valinta tuottaa tyypillisesti tuskaa. Ehdotuksia? (Minulla on myös suunnitelma A, jota minulta ensisijaisesti pyydettiin, ja siihen jo löysinkin mallin, eli virkatushan on aloittamista vaille valmis! Enää täytyy löytää yhteys printteriin, printata ohje ja aloittaa...)

Toukokuussa pikkuneuleita syntyi, luultavasti muuttoahdistukseen, mutta nyt ei synny mitään. En osaa edes aloittaa, sillä säätäminen oikeaan kokoon on niin turhauttavaa. Katselin myös pari vuotta sitten tekemääni automerkkipuseroa, ja voi piip, miten käsialani oli epätasainen! Mustaa villasilkkineuletakkiani olen alkanut käyttää aktiivisemmin, vaikka siinä ei vieläkään ole nappeja. Se sopiikin hyvin tämän kesän säihin.

Lämpenemistä odotellessa: hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Minusta esim. Pinwheel sweater on tosi söpö ja sen voi minusta ihan hyvin tehdä yksivärisenä. Cottonellan tiheyskin kävisi varmaan aika hyvin tuohon ohjeeseen.
Ohje: http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=138024

Asustellaan näemmä samassa kaupungissa :)

lentokala kirjoitti...

Mitenkäs esimerkiksi Sikuriina Ullasta (olikohan 3/08)?