keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Räpikkäät

En ole ihmeemmin viihtynyt kädenlämmittimien teossa, paitsi huovutettujen lapasten. Omista punaisista hahtuvalapasistani pitäisi jo peukkua korjata, se on melkein puhki. Tarvitsin kuitenkin toisenlaiset kädenlämmittimet jäähalleissa notkumiseen: palelen toimitsijahommissa, sillä lapaset kädessä on vaikeaa painella nappeja tai pitää pöytäkirjaa. Keksin kutaista räpikkäät.

Räpikkää
t on kuulemma murresana. Se on kainuuta ja tarkoittaa kynsikkäitä tai kalastajanhanskoja. Räpikkäissä on paitsi asennetta, mutta sanana se on myös hauska, kuvaavakin.


Malli: vilkaisu Käspaikkaa, loput omaa suunnittelua: 48 s alussa, sormissa noin 16 s. Kiilapeukalo. Sormille sopivat mitat "yritys ja erehdys"-menetelmällä.

Lanka ja menekki: Punainen Elisa Megasport degrade, 54 g

Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm ML, 2,5 mm ja 3,0 mm sukkapuikot

Koko: naisen iso käsi (ympärysmitta n. 20 cm)

Kenelle: minulle

Muuta: Neuloin varret ML:na 2,5 mm pyöröllä, kämmenosat pikkurillin erottamiseen saakka 3,0 mm ML:na 2 käsinettä samalla pyöröllä. Sormet neuloin sukkapuikoilla sählättyäni ensin aikani liian monen liikkuvan osan kanssa. Hanskat istuvat käteen kuin hansikkaat, ja kynän piteleminen onnistuu nyt ilman että kädet kangistuvat kylmästä otteluiden toimitsijoinnissa. Lanka ei ole erityisen pehmeää, mutta en usko sen haittaavan käyttöä. Väri on herkku!

Niitä on kaksi. Kuvattu salamalla.

Blogeissa on vilahdellut kuvia Kevätpäiväntasaus-yllätyshuivista, josta eilen ilmestyi kolmas vihje. Kuva on huono eikä sen eteen ole nähty lainkaan vaivaa, mutta käyttämäni lanka käy siitä kuitenkin ilmi, Vironvilla keväisissä hempeissä väreissä. Kolmas vihje on kesken.

Kuopus sairastaa flunssaa ja loppuviikko kuluu kotona. Palaan neulomaan pitsiä.

7 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Kivat räpikkäät! Mä tarvisin kans tuollaiset autoillessa mut arveluttaa tuo sormien teko...;) Kauniin värinen huivi tuloillaan.

teisa kirjoitti...

Tanja, se oli yllättävän helppoa! Käspaikan ohjetta kannattaa vilkaista, vaikka sävelsinkin omasta päästäni käytännössä kaiken paitsi sormien "jakamisen". Paikkailin lopuksi reiät sormien juuressa olleilla langanpätkillä.

Lellu kirjoitti...

Hei! Kolmas samanlainen kevätpäivän huivi ;)) Kiva vertailla sitten kun saadaan valmiiksi. Minä olen juuri lähdössä Tallinnaan, jos vaikka uutta lankaa löytys ;))

-sanna- kirjoitti...

Toimivan näköiset räpikkäät (mahtava sana) ja ihanan väriset!

Pitsisukka kirjoitti...

Kivat "räpikkäät", huivin alkukin näyttää hyvältä.

Pirena kirjoitti...

Kyllä vaaleanpunainen on kaunista, ainakin pitsihuivissa.

äiti-puffa kirjoitti...

Ihanat räpikkäät.
Ja huivisi alku (ja se ihanuuslanka) oli alkusysäys oman huivini puikoille pääsyyn.