lauantai 5. kesäkuuta 2010

Lätäkössä, lätäköstä, lätäkköön

Lätäkköneulonnan tarina jatkuu. Wollmeisen 100% superwash merino värissä Blue Suzanne on suunnilleen kauneinta, mitä olen käsiini saanut, vaikka en yleensä olekaan sinisen kaveri. Tästä on tulossa Rainbow arches pooling stole. Ideana on käyttää moniväristä lankaa siten, että langan värit muodostavat pystysuoria raitoja. Kuva ei tee langalle oikeutta, värit ovat todellisuudessa syviä ja hehkuvia.

Kyllä. Sen alla on uusi karjakkomallin polkupyöräni.

Kuvassa on versio 2.0. Ensimmäisen purin, koska halusin reikäisemmän huivin. Tässä on kiinni 4,5 mm puikot. Silmukoita on 89. Neuleen aloitustapana on ketjusilmukkaketju, jonka avulla silmukat poimitaan varsinaiseen työhön. Näppärää, varsinkin, jos asiat eivät onnistu ensiyrittämällä. Toki lopuksi täytyy sitten päätellä aloitusreunakin, mutta se onnistuu vaikkapa Elisabeth Zimmermannin ompelupäättelyllä.

Huomaan jättäneeni kesken useammankin neuletyön: yksi lapsen neuletakki on vähää vaille valmis, oma keskeneräinen palmikkotakkini pääsi kesäksi vaatekaappiin ja noin 50 virkattua kuusikulmiota odottavat jatkotoimia. Ehkä taas joskus innostun jatkamaan näitä kaikkia.

2 kommenttia:

Villanne kirjoitti...

Kaunista huivia tulossa!

Eila kirjoitti...

Tosi kiva huivi tulossa. Minulla ei varmaan kärsivällisyys (vai hoksottimet?) riitäisi tuon systeemin omaksumiseen...