sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Hattukantasukat

Sukat ovat kivoja. Uudet sukkitehtuurit ovat kiinnostavia, ja kokeilen niitä mieluusti. Uusimmassa Knittyssä sukanneulonta oli käännetty ihan päälaelleen ja sukat aloitettiinkin kantapäästä. Olen yleensä hidas kokeilemaan uusia ohjeita, mutta en tällä kertaa. Pakko kokeilla. Nyt heti.

Pääosassa kantapää

Raidat eivät mene aivan samaan tahtiin...

Malli: Hat heel socks

Lanka ja menekki: Regia 4-fach Antique Patch color, 55 g

Puikot: 2,5 mm pyöröt, heti tilaisuuden tullen ML 2-in-1

Koko: naisen (56 s), esikoisen n. 40-41 kokoiseen kapeaan jalkaan

Kenelle: Esikoiselle

Katse kantapäihin!

Muuta: Erinomaisen hauskat sukat! Malli pysyy jalassa kuin liimattuna, mikä oli tarkoituskin. Esikoinen tykkää nukkua villasukissa, mutta nykyiset unisukat luistavat jalasta pois kovin helposti. Tein sukista keskenään peilikuvat kääntämällä toisen kantapään "myssyn" toisinpäin. Ikään kuin toinen myssy olisi kantapäässä etureuna ylhäällä ja toinen myssy olisi kantapäässä etureuna alhaalla. Sukkia voi toki neuloa helpomminkin kuin tätä mallia: 8 langanpäätä/sukka on liikaa, ja 92 poimittua silmukkaa/sukka on liikaa. En pidä päättelystä enkä silmukoiden poimimisesta. Olisin myöskin jättänyt hiukan leveämmän kannaksen sukan jalkapöydän päälle "korvaläppien" yhtymäkohtaan. Mutta teen tällä mallilla sukat toisenkin kerran!

Korvaläppä

---

Äh. Piti ottaa kuvat sukista myös succaplokeissa, mutta jääköön se toiseen kertaan.

Eilen olimme Sodankylässä jääkiekon harjoituspelien merkeissä ennen sarjakauden alkua. Esikoinen pärjäsi loistavasti uuden joukkueensa maalin vartijana, sitä oli ilo katsoa! Joukkue myös voitti molemmat pelinsä, joista ensimmäisessä esikoinen sai jokaisen maalivahdin tavoitteen, nollapelin. Linja-autossa aloittelin itselleni Stulpen-kämmekkäitä väriteemavaihdossa saamastani Ilun värjäämästä pinkistä laamasilkistä. Koin luomisen tuskaa, sillä loin silmukat suoraan ML:lle ja onnistuin vasta kolmannella kerralla.

10 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Hauskat sukat! Ja ne siis istuu hyvin? Kunhan saan nuo ikuisuussukat puikoilta niin...

Hepsi kirjoitti...

Sinä olit nopea! Hauskat sukat! Poimittujen silmukoiden määrä hirvitti - en ehkä kokeile...

MariL kirjoitti...

Kauniit sukat! :) Tekniikka on varmasti mielenkiintoinen... :)

Tiina kirjoitti...

Nuo näyttää kokeilemisen arvoisilta. Hauskat!

Mohariina kirjoitti...

Näitä ei ehkä kannata kokeilla silloin, kun sukat pitää saada tehtyä nopeasti.

Molarin äitinä tiedän, kuinka hermoille käypää pelien katsominen saattaa olla. Molkella pitää olla hyvät hermotkin, helposti tappiot laitetaan maalivahdin viaksi.

ritvis kirjoitti...

Katselin noita sukkia Knittyssä ja mietin tuota jalassa pysyvyyttä ja istuvuutta. Kuvia oli kiitettävästi joka kantilta, nyt sain hyvän mielikuvan noista sukista. Rupesi houkuttelemaan tuo malli oikein kunnolla. Pitää nyt ensin saada valmiiksi edes ekat sukat Hillokellariin :)

aura kirjoitti...

Minäkin katselin noita sukkia, mutta taitaa jäädä tekemättä. Tai ainakin noita poimittavia silmukoita on ihan liikaa.

minnap kirjoitti...

pitääpä kokeilla tuota uutta kantapäätä, kun tulee noita sukkiakin niin paljon neulottua...

Pelagia kirjoitti...

Onnea pojalle hienosti pelatuista peleistä! Meillä on joukkueessa kolme hyvää maalivahtia, ja onneksi ainakin yhdellä on ihan lehmän hermot, ei paina mikään! =) Jep, maalivahti on aika hyvin suojattu, ja muut pelaajat vielä vahtivat kuin kissa kermakuppia, ettei kukaan pääse asiattomasti koskemaan. Kenttäpelaajilla on vähän toista. Onneksi oma poika on jo siitä isommasta päästä ikäluokkaansa, mutta kun välillä menee pelaamaan 2 vuotta vanhempien kanssa, on ihan sydän syrjällään koko ajan. Eilisessä matsissa osattiin temppuja odottaa; pari äitiä oli kuullut lämmittelyssä olleiden EPSiläisten juttuja, joissa kaikenlaiset konnuudet olivat olleet päällimmäisinä puheissa - ja kyllä niitä jäällä sitten riittikin. Pieni empatiaopetus olisi kyllä paikallaan välillä, kyllä sitä kovuutta sitten aikanaan riittävästi löytyy, jos tarpeen on.

muoriska kirjoitti...

Onnittelut arpajaisvoitosta.

Laitatko minulle osoitetietojasi..
muoriska at gmail piste com